Глобалниот пазар за текстил 2018-2022

Глобалниот текстил на пазарот да расте со CAGR од 8,28% во периодот 2018-2022.

Глобалниот пазар за текстил 2018-2022, е подготвен врз основа на анализа во-длабочината на пазарот со влезови од индустријата експерти. Извештајот го опфаќа пазарот пејзаж и нејзините изгледи за раст во текот на следните години. Во извештајот, исто така, вклучува дискусија за клучните продавачите работат во овој пазар.

Според извештајот, еден возач влијаат на овој пазар е се 'поголемата побарувачка за неткаен ткаенини. Неткаен ткаенини се конструирани ткаенина производи кои се добиени од кратки сечени влакна или долга континуирана влакна, со користење на хемиски или механички сврзување техники, а не се ниту плетени ткаени. Неткаен ткаенини се изработуваат во процеси со голема брзина и ниска цена.

Еден тренд влијаат на овој пазар е автоматизација на текстилни машини. Автоматизација игра клучна улога во подобрување на квалитет и економичност конкурентност во текстилна индустрија. Автоматски текстилни машини забрзува производство на текстил и ја зголемува брзината на проток на платно, на тој начин овозможувајќи посно производство. Автоматизација игра значајна улога во производството на растителни влакна, производство на предиво, ткаење, боење и завршна обработка процеси.

Понатаму, во извештајот се наведува дека еден од предизвиците со кои влијаат на овој пазар е високите цени на памукот влијаат врти индустрија. Памук е еден од основните суровини за предење индустрија. Зголемувањето на цените влијае памук текстилната индустрија во целина.


Време на мислењето: Oct-24-2018
WhatsApp Онлајн Chat!